Een sterke basis

Een sterke basis

Onze trainingen zijn gericht op het begeleiden en inspireren van starters, zodat ze kunnen uitblinken én doorgroeien binnen ons bedrijf.

Wie: Aniek Vermei
Rol: Learning & Development Consultant, Elevation Group

Bij Elevation Group geloven we dat een sterke basis het fundament is voor een succesvolle carrière. Wij hechten daarom ontzettend veel waarde aan onze speciale starterstrainingen. Deze trainingen zijn gericht op het begeleiden en inspireren van starters, zodat ze kunnen uitblinken en doorgroeien binnen ons bedrijf.

Aniek Vermei, onze ervaren L&D-consultant, geeft deze starterstrainingen en kent als geen ander het belang van deze trainingen. Ze begon ooit als sales consultant, groeide door naar senior sales consultant, maar kwam er toen achter dat haar passie meer ligt bij het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling.

Bij ons is het creëren van een inspirerende en interactieve leerervaring van essentieel belang. Dit geldt in het bijzonder voor starters, omdat zij vaak nog in de beginfase van hun professionele ontwikkeling staan. Aniek benadrukt het belang van het leuk en toegankelijk maken van leren voor deze groep.

We richten we ons niet alleen op individuele groei, maar ook op het creëren van een sterke en ondersteunende gemeenschap van starters. “We moedigen starters aan om van elkaar te leren, ervaringen te delen en elkaar te ondersteunen. Dit gebeurt niet alleen tijdens de trainingen, maar ook door middel van mentoring en regelmatige netwerkbijeenkomsten. We geloven in de kracht van samen groeien.”

Innerlijke kind

Onze starterstrainingen zijn ontworpen om nieuwsgierigheid en kritisch denken aan te wakkeren bij de deelnemers. Aniek legt uit: “We willen het innerlijke kind in starters naar boven halen, omdat kinderen vaak nieuwsgierig zijn, geen grenzen kennen en altijd vragen blijven stellen.” Door deze benadering worden starters aangemoedigd om te blijven leren en zichzelf uit te dagen.

Wij proberen ons altijd te onderscheiden, op welke manier dan ook. Binnen L&D doen we dat door ons te richten op maatwerk. Aniek benadrukt: “We begrijpen dat elke starter uniek is en verschillende vaardigheden en achtergronden heeft. Daarom zorgen we ervoor dat onze trainingen aansluiten bij hun specifieke behoeften en doelen.”

“Onze leervisie? Die is gericht op hoe een mens nieuwe dingen kan aanleren en kan ontwikkelen. Ondanks dat we vaak mensen trainen die vooral een actieve leerstijl hebben, dus mensen die leren door te doen, zorgen we doormiddel van verschillende leerstijlen dat elk individu kan meekomen.”

We investeren in de ontwikkeling van onze trainers om de kwaliteit van de starterstrainingen te waarborgen. Aniek bevestigt: “Onze trainers hebben uitgebreide ervaring en begrijpen de uitdagingen waar starters mee te maken hebben. Ze zijn in staat om een ondersteunende en motiverende omgeving te creëren.”.

Persoonlijke touch

De persoonlijke touch van de starterstrainingen vinden wij heel belangrijk. Deze ligt in de persoonlijke benadering en het streven naar continue groei. Aniek: “De nieuwe generatie verschilt enorm ten opzichte van de huidige generatie binnen de arbeidsmarkt. Gezien onze focus op deze doelgroep ligt, is het van essentieel belang dat wij, als L&D afdeling, meegaan met hun behoefte. Wij hopen dat zij immers bij ons willen werken en blijven werken!”.

“Gen-Z is een groep met een enorme behoefte aan tijd/ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en groei. Het is tevens een generatie die wil meedenken en wil meedoen. Wij vinden het daarom belangrijk dat training wegblijft van enkel informatie zenden. Wij verzorgen interactieve dagen met humor en vooral afwisseling in activiteiten, zowel online als offline. Zo creëren we de leeromgeving en -ervaring waar deze generatie naar op zoek is.”

We houden de vinger aan de pols van de snel veranderende omgeving en passen de trainingen aan. Aniek benadrukt het belang van relevantie en actualiteit: “We gaan met de trends mee. Denk bijvoorbeeld aan ChatGPT, een tool die snel aan terrein wint, maar waarvan nog niet iedereen weet hoe je daar het beste mee overweg kan. Zodra je deze tool beheerst, kan je er enorm veel uithalen. Ook bezoeken we externe trainingen om ervaring op te doen. Belangrijk is dat we elkaar versterken en elkaar feedback geven door elkaars trainingen bij te wonen.”

READY TO
JOIN OUR MOVEMENT?