Werken als Sales Consultant

Werken als Sales Consultant

Max (26), vertelt over zijn eerste maanden als Sales Consultant bij Elevation Group, en legt uit waarom dit een perfecte plek kan zijn voor iedereen wie zijn sales carrière wil starten en snel wil groeien.

Wie: Max de Goede
Afdeling: Werving & Selectie

Hoe is het om te werken als Sales Consultant?

Bij Elevation Group word je ondergedompeld in een wereld van mogelijkheden. Met onze labels Elevation Partners en The.NextGen heb je de kans om opwindende projecten aan te gaan en samen te werken met een breed scala aan opdrachtgevers en IT-professionals. Of het nu gaat om het werven van nieuwe klanten, het onderhouden van bestaande relaties of het sluiten van deals, elke dag brengt nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee!

"Na een gesprek waarin de focus op trainingen werd benadrukt, was ik enthousiast. De gesprekken die volgden en de sfeer op kantoor versterkten dit gevoel."

Hoe je bij Elevation Group terechtgekomen?

"Na mijn afstuderen overwoog ik consultancy, maar het commerciële aspect van sales trok me ook aan. Ik werkte destijds in een hardloopwinkel, waar ik het contact met mensen erg leuk vond. Via via ontdekte ik Elevation Group. Na een oriënterend gesprek, waarin de vele trainingsmogelijkheden werden belicht, was ik enthousiast. De gesprekken die volgden en de sfeer op kantoor versterkten dit gevoel. Het voelde gelijk goed, dus heb ik ervoor gekozen om ervoor te gaan."

En hoe vind je het werken bij Elevation Group tot nu toe?

"De eerste maanden waren best intens. Er kwam veel nieuwe informatie en prikkels op me af, maar nu begint alles te landen. Ik merk dat ik verbinding heb met mijn team en voel me thuis! De sfeer is goed en ik kan goed opschieten met mijn collega's. Het gaat me er vooral om dat ik mezelf kan ontwikkelen en successen kan behalen, en dat gaat goed."

"Ons werk draait vooral om het leggen van sterke relaties en het matchen van kandidaten met klanten. De dynamische werkomgeving en het continue leerproces maken deze plek perfect voor wie zijn carrière in sales wil starten en snel wil groeien."

Hoe zou je jouw dagelijkse werkzaamheden omschrijven?
"Als 360-graden consultant spreek ik zowel met klanten als kandidaten. 's Ochtends richt ik me op klanten, doe ik acquisitie en zoek ik naar vacatures waarvoor we kandidaten kunnen vinden. In de middag focus ik op kandidaten, waarbij ik veel contact heb via LinkedIn en telefoongesprekken voer. Ik heb mijn eigen niche binnen de IT en werk in een team waar we elkaar ondersteunen en kandidaten naar elkaar doorverwijzen. Als ik bijvoorbeeld kandidaten spreek die passen bij rollen in een andere regio, deel ik die met een andere collega. En andersom geldt hetzelfde. Dit teamwork zorgt ervoor dat we elkaar ondersteunen en versterken, wat essentieel is in ons vakgebied."

Wat vind je het leukst aan je functie tot nu toe?
"Sales draait om het makkelijk kunnen leggen van contact met mensen en het opbouwen van relaties. Tijdens mijn master organisatiepsychologie volgden we ook gesprekstechnieken, wat je naast sales dus ook echt als psychologisch onderdeel van je werk kan zien. Ik vind het dynamische aspect van sales leuk en hou ervan om uitgedaagd te worden. Het gaat ook om het verkopen, wat voor mij niet alleen gaat om het sluiten van deals, maar vooral om het matchen van kandidaten met klanten."

Hoe ervaar je de cultuur bij Elevation Group?

"De feedback die we hier krijgen helpt me om snel te leren en mezelf te verbeteren. Het is bijzonder om zoveel feedback te ontvangen, en draagt zeker bij aan je persoonlijke groei!"

Tot slot, wat zijn jouw verwachtingen en doelen voor de toekomst bij Elevation Group?

"Ik ben nu drie maanden bezig, dus mijn belangrijkste doel is om me verder te ontwikkelen en mijn eerste deals te sluiten. Ik kijk uit naar alle uitdagingen en kansen die nog komen gaan en ben enthousiast om te zien waar mijn carrière bij Elevation Group naartoe gaat!"

join our movement