Wat is een Sales Consultant?

Wat is een Sales Consultant?

Een Sales Consultant is een professional die gespecialiseerd is in het identificeren van connectie-mogelijkheden, het benaderen van potentiële klanten, en het bevorderen van producten of diensten.

Welkom bij Elevation Group, waar we niet alleen streven naar excellentie in IT-Staffing, maar ook altijd op zoek zijn naar getalenteerde Sales Consultants voor ons label Elevation Partners. In dit artikel vind je meer informatie over de rol van een Sales Consultant bij Elevation Partners en wat deze functie zo uniek maakt.

Wat is een Sales Consultant?

Een Sales Consultant is een professional die gespecialiseerd is in het identificeren van verkoopmogelijkheden, het benaderen van potentiële klanten, en het bevorderen van producten of diensten. Als Sales Consultant bij Elevation Partners vervul je een cruciale rol in het bemiddelen tussen opdrachtgevers en IT-professionals. Als je werkzaam bent bij Elevation Group ben je werkzaam als sales consultant voor Elevation Partners of als accountmanager/talent acquisition specialist voor ons label The.NextGen.

Verantwoordelijkheden en taken:

De werkzaamheden van een Sales Consultant.

  • Klantrelatiebeheer in IT-Staffing: Als Sales Consultant bouw je sterke relaties op met opdrachtgevers, begrijp je hun behoeften en bied je op maat gemaakte oplossingen. Dit geldt niet alleen voor de opdrachtgever, maar uiteraard ook voor de kandidaten waar je mee schakelt.
  • Kennis van IT-Staffing: Verdiep je in de IT-wereld en begrijp de unieke uitdagingen en vereisten, zodat je als consultant waardevolle inzichten kunt bieden. Bij Elevation Partners werken we met gespecialiseerde consultants, die gemotiveerd zijn een actief netwerk op te bouwen binnen de verschillende IT-specialismen.
  • Onderhandelingen en Deals Sluiten: Voer succesvolle onderhandelingen en sluit deals die zowel opdrachtgevers als IT-professionals ten goede komen.

Waarom Elevation Group?

Elevation Group onderscheidt zich door een dynamische werkomgeving en een toewijding aan groei en innovatie. Als Sales Consultant maak je deel uit van een organisatie met meer dan 300 werknemers en een netwerk van ruim 30.000 IT-specialisten. Bij Elevation Group weten we hoe je succes moet vieren en hoe je ervan kan genieten. We geloven ook dat je jezelf af en toe moet opladen om het beste te presteren. Daarom bieden we je bijvoorbeeld een jaarlijks sportbudget aan. Zelfs tijdens onze lunchpauzes heb je de mogelijkheid om te sporten. Daarnaast organiseren we verschillende sportevenementen zoals padeltoernooien, bedrijfsvoetbal en hockey.

Wat verdient een Sales Consultant?

Een Sales Consultant bij Elevation Partners heeft een salaris van €36.000 - 85.000 (OTE). Dit betekent dat je naast het basissalaris ongelimiteerde bonussen kan verdienen. Meer weten over deze functie? Bekijk dan de Vacature Sales Consultant.

Wat moet je kunnen als Sales Consultant?

Een Sales Consultant is iemand met een commerciële mindset die graag resultaatgericht te werk gaat. Je kan snel schakelen en hebt bewezen effectief te blijven presteren onder tijdsdruk.

Hoe word ik Sales Consultant?

Om Sales Consultant te worden bij Elevation Partners moet je in het bezit zijn van een HBO of WO-diploma, en de Nederlandse taal uitstekend beheersen. Geen ervaring? Geen probleem. Met onze Elevation Academy krijg jij de juiste tools om continu te ontwikkelen.Met de juiste attitude en met onze begeleiding kom je snel hogerop. We hire for attitude & train for skills!

Conclusie:

Een carrière als Sales Consultant bij Elevation Group is niet alleen een kans om te jezelf op zowel zakelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen, maar een kans ook om bij te dragen aan de groei van de IT-sector. Ontdek de mogelijkheden en maak deel uit van een team dat toewijding aan klanttevredenheid en excellentie hoog in het vaandel heeft!

join our movement