Positieve competitie

Positieve competitie

Wie: Yvo van der Veen
Rol: Senior Business manager, Elevation Partners

De internal values bepalen de identiteit op iedere afdeling van onze organisatie. Daarom vragen wij verschillende collega’s hoe zij deze vertalen in hun werkzaamheden. Yvo van der Veen (30) is Senior Business Manager en vertelt hoe hij onze internal value ‘ELEVATE EVERYTHING’ ervaart op de werkvloer.

ELEVATE EVERYTHING, hoe kijk jij tegen deze value op?

“We zitten in een competitieve omgeving waar we zowel intern als extern te maken hebben met een competitie tussen elkaar. Als sales consultant wil je deals maken en dat is bij iedereen het geval. Echter moet je elkaar het een en ander gunnen en je verlies durven pakken, anders ga je je collega als concurrent zien en dat is iets wat we proberen te vermijden. Het moet geen concurrentiestrijd worden, maar mag je wel de competitie met elkaar aan gaan. Dit zorgt ervoor dat we elkaar beter maken, maar vooral ook scherp houden.”

Hoeveel waarde hecht je aan de value ‘ELEVATE EVERYTHING’?

“Veel. Individueel is iedereen verantwoordelijk voor hun eigen markt, maar we moeten het als groep doen. Wij willen de markt veroveren ten opzichte van de concurrentie en dat doen we als team; het liefst noem ik ze dan ook medespelers in plaats van collega’s. We delen markt- en interne kennis met elkaar, steunen elkaar waar nodig is en delen belangrijke ervaringen. Maar de competitie blijven we met elkaar aan gaan. Op deze manier worden we alleen maar sterker.”

Waaraan merk je dat de value aanwezig is op de werkvloer?

“Dat merk ik omdat er verschillende leaderboards hangen aan de muur en we incentives organiseren voor de beste presterende sales consultants. En dat is dan op werkgebied. Daarnaast voetballen, padellen en hockeyen we met ze allen buiten werktijd om. Ook daar zijn we bloedfanatiek in.”

Wat merk je persoonlijk zelf van deze value?

“Ik merk aan de verschillende teams dat iedereen de wedstrijd ingaat met als doel om hun business te laten groeien. Ik probeer dit in goede banen te leiden door het op een sportieve manier te laten verlopen en probeer ik te voorkomen dat ze met elkaar gaan concurreren. Competitief? Ja! Concurreren? Nee, niet onderling.”

Kan je uitleggen waarom deze value zo belangrijk is voor het bedrijf?

“Omdat we een commerciële organisatie zijn met elkaar, spelen we allemaal een wedstrijd en elke wedstrijd is anders. Belangrijk is dat je de juiste wedstrijd speelt en vooral niet tegen jezelf speelt, waarvan je weet dat je die niet gaan winnen. Vanuit management zorgen wij ervoor dat je de juiste IT-wedstrijd speelt en niet een eeuwige strijd aangaat met jezelf. Bij ons bedrijf staat presteren hoog in het vaandel, want zonder dat bestaat het bedrijf niet. Dit is Champions League-niveau sales! Daarom moet je het leuk vinden om op hoog niveau de competitie aan te gaan met anderen.”

Hoe pas jij het toe op de werkvloer?

“Ik probeer ervoor te zorgen dat iedereen een fijne wedstrijd speelt door bijvoorbeeld altijd fysiek aanwezig te zijn met een positieve instelling. Op deze manier hoop ik dat iedereen het uiterste uit zichzelf kan halen én kan bereiken. Ik help collega’s graag in de keuzes die ze moeten maken, hoe hard die af en toe ook mogen zijn.”

Join our movement