De kracht van teamwork en toewijding

De kracht van teamwork en toewijding

Hockeykampioen en collega Johannes Mooij over de overeenkomsten tussen topsport en het belang van teamwork en discipline.

Wie: Johannes Mooij
Afdeling: Business Development Consultant

"Je hebt veel overeenkomsten, zoals teamdynamiek en samenwerken, maar ook het vaststellen en behalen van doelstellingen is bij beiden belangrijk."

Van het hockeyveld naar het kantoor: de kracht van teamwork en toewijding! Onlangs heeft Pinoké Heren 1 de Euro Hockey League (EHL) gewonnen en zijn daarmee gekroond tot kampioen van Europa. Daarom feliciteren wij het gehele team met deze overwinning, in het bijzonder onze collega Johannes Mooij.

Zie je overeenkomsten tussen topsport en werk?

Er is zeker overlap tussen een topsportteam en het bedrijfsleven. Denk hierbij aan teamdynamiek, hoe je met elkaar moet samenwerken, en zeker ook het vaststellen en behalen van doelstellingen. Dit heb je in topsport, en ook in het werken bij Elevation Group. Alles wat ik tijdens topsport heb geleerd, kan ik toepassen in het bedrijfsleven, en dat is erg leuk.

"Met topsport komt niets vanzelf; je moet er echt voor gaan en zelf die toewijding tonen, want dat is wat je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen naar de volgende stap."

Heb je een voorbeeld van die overeenkomsten?

Als Business Developer werk ik met verschillende projectteams, bestaande uit verschillende collega's met elk hun eigen kwaliteiten. Mijn doel is om onze klanten zo goed mogelijk te supporten en sterke relaties met hen op te bouwen. Het is belangrijk om iedereen te betrekken en in hun kracht te zetten, net zoals in de topsport. Het is niet altijd het team met de beste spelers dat kampioen wordt, maar het team met de beste samenwerking. Daarom vind ik communicatie, het betrekken van iedereen en empathie erg belangrijk. Wat ik ook waardeer aan Elevation Group is de topsportmentaliteit, waarbij we alles geven om onze doelen te bereiken. Ik merk dat dit mij enorm motiveert, en het was ook een van de redenen waarom ik voor Elevation Group heb gekozen.

Hoe combineer je topsport en werk?

Door mijn tijd effectief en gestructureerd te benutten. De tijd dat je bezig bent, sta je aan. Dat zie je vaker bij topsporters die sport combineren met hun werk, ze benutten alle tijd die ze hebben effectief. Er moeten projecten worden opgepakt en doelen behaald. Dat is ook een proces wat je leert, maar uiteindelijk, als je het echt strak neerzet, dan ben je veel effectiever en als topsporter heb je die discipline eigenlijk al. Dit pas ik dan vervolgens ook in mijn werk toe.

Teamwork gaat altijd verder dan individuele prestaties. Het draait om het samenbrengen van verschillende kwaliteiten en het stimuleren van persoonlijke kernkwaliteiten om zo kracht in te zetten voor het gezamenlijke doel. Structuur, discipline en maximale inzet zijn belangrijke ingrediënten voor succes in het leven. Johannes zegt dan ook: "Je moet bereid zijn offers te maken en prioriteiten te stellen als je echt iets wilt bereiken. Maar, met discipline en toewijding is écht alles mogelijk."

join our movement