Snel door groeien en ontwikkelen

Snel door groeien en ontwikkelen

Wie: Bram Leenen
Rol: Learning & Development consultant, Elevation Group

‘Cliché, maar als persoon ben ik op alle fronten gegroeid’

Je kent ze wel: die doorgewinterde collega die de groei van het bedrijf van binnen en buiten heeft meegemaakt. Bram Leenen (27) is ons levende bewijs daarvan. Ruim vier jaar geleden, in december van 2018, begon hij als 23-jarige sales consultant bij Elevation Partners en groeide door tot sales teammanager. Toch bewandelt de jonge consultant tegenwoordig een volledig ander pad en is hij een verademing binnen het Learning & Development team.

Hoe heb je de afgelopen vier jaar ervaren?

“Het klinkt enorm cliché: echt als een rollercoaster. Zo is de organisatie enorm gegroeid en veranderd tegelijk. Dit komt mede door de mindset van de ondernemers en van onze founders Chris Wood en Floris Bouwman. Als ze iets inefficiënt doen, leren zij maar ook wij daarvan om zo door te groeien als persoon en als bedrijf.”

“In deze jaren heb ik gemerkt dat je als persoon snel kan groeien, omdat de organisatie transparant is in de kansen die je kan pakken. Door de goede combinatie van starters en ervaren werknemers merk ik dat ik veel heb kunnen leren, waardoor ik nu op mijn 27ste al veel ervaring heb kunnen opdoen.”

Waarom koos je voor de baan als sales consultant?

“Ik was afgestudeerd – ik deed Commerciële Economie – en ik wist net als veel anderen niet wat ik wilde doen. Ik zat in een tweesplitsing: wil ik doorstuderen of wil ik direct fulltime gaan werken? Toen zag ik de vacature van sales consultant voorbijkomen én werd ik rond dezelfde periode benaderd om bij Elevation Partners te komen werken. Het oogde als een frisse organisatie en ik vond het interessant om for the time being meer over het sales vak te leren. Hier heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.”

“Ik begon als junior/trainee sales consultant en groeide vervolgens door naar medior consultant, senior consultant, associate sales teammanager, sales teammanager en vervolgens zou ik zelfs de stap gaan maken naar senior sales teammanager. Toch koos ik ervoor om de stap te maken naar Learning & Development. Binnen vier jaar tijd heb ik toch zes stappen gemaakt.”

Je koos ervoor om over te stappen naar ons Learning & Development team, waarom?

“Klopt. Naast mijn werk ben ik personal trainer en heb ik het altijd al leuk gevonden om andere mensen beter te maken of juist iets aan te leren. Toen ik deze functie zag, leek het me leuk om eens een ander pad te gaan bewandelen binnen Elevation Partners. Ik krijg energie in het begeleiden en het beter maken van mensen. Daarom wist ik dat L&D meer tot mijn recht kwam.”

Was het moeilijk om de sales achter je te laten?

“Nee, ik kan goed besluiten maken voor mezelf. Tuurlijk heb ik hier wel even goed over moeten nadenken en heb ik alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. Maar ik kwam er al snel achter dat de voordelen zwaarder wegen, waardoor ik voor mezelf een logisch, maar lastig besluit nam. Tot op de dag van vandaag heb ik geen moment spijt van gehad van deze overstap.”

Hoe gaat het nu?

“Goed! In het begin wil je snel aan de slag, maar dat is logischerwijs niet mogelijk ondanks mijn ervaring. Het is een compleet nieuw vakgebied. Ik ben weer een junior (L&D) consultant, waarbij ik de functie eigen moet maken. Ik ben momenteel veel aan het meekijken met mijn team en probeer ik te landen in de functie.”

“Daarnaast ben ik ook veel in gesprek met verschillende collega’s en stakeholders om hen op de hoogte te brengen van mijn nieuwe functie. Ik heb nog veel te leren, maar het maken van een impact kan al beginnen! Ik merk dat ik een positieve impuls kan geven door middel van deze trainingen.”

Wat wil je meegeven aan jouw potentiële nieuwe collega?

“Ik heb gemerkt dat ik als persoon enorm ben gegroeid. Door deze baan leer je hoe je met mensen om moet gaan en om ze te begrijpen, waardoor ik naar mijn gevoel echt een volwassen persoon ben geworden. Als persoon ben ik op alle fronten gegroeid, hoe cliché dat ook klinkt. De ervaring die ik opdoe uit de gesprekken die ik voer voor mijn functie, pas ik ook toe in mijn privéleven.”

“Daarnaast is het ook heel gaaf dat je binnen deze organisatie snel kan doorgroeien. Als consultant werk je in een competitieve werkomgeving, maar word je niet gebackstabbed door één van je collega’s. De combinatie van onbezorgdheid, persoonlijke groei, het management traject, het verdienmodel en natuurlijk de leuke collega’s zorgen ervoor dat ik deze job iedereen zou aanraden.”

Wat zijn jouw doelen voor de toekomst binnen Elevation Partners?

“Ik denk dat we met dubbele mankrachten in Nederland veel meer tijd in de L&D-afdeling kunnen stoppen. Hierdoor krijg je betere samenwerkingen en kunnen we gespecialiseerde trainingen aanbieden. We hopen aan het einde van het jaar een overall training te kunnen aanbieden die voor iedereen toegankelijk is. Nu beschikken we over trainingen die nog net iets te beperkt zijn voor de gehele organisatie. Maar nu er steeds meer focus komt te liggen op L&D kunnen we deze trainingen nog belangrijker maken. Ik ben blij dat ik hier onderdeel van mag zijn; ik kijk erg uit naar waar we staan aan het eind van het jaar.”

“Ons algemene doel is om de relatie met de klant nog beter te maken. Als je de klant écht gaat leren kennen en je krijgt daar begeleiding en training in, zal je met plezier deze samenwerking aangaan.”

Inmiddels is Bram terug naar de business in de rol als Teamlead op onze locatie Den Bosch.

join our movement